Hvor langt når jeg ud på Facebook


Ja, hvor langt når jeg ud på Facebook ?

Hvis din virksomhedsside har 1000 likes, så kan man tro, at et opslag når ud til dine 1000 fans. Og derved kan du dele informationerne en gang, og du ved alle har set det…

Du har sikkert brugt en masse tid til at overveje hvad du skal ligge på Facebook. Du har måske været ude at få købt dig til billeder, lavet video eller andet. Altsammen noget der siger noget om dig og din virksomhed. Det vil du jo rigtig gerne vise til alle på hele jorden.

Så hvor langt når du ud på Facebook??

Men Facebook har algoritme, som er en robot der arbejder lyn hurtigt. Når du logger på Facebook, gennemgår algoritmen de personer du er venner med, sider du liker, og grupper. Efter denne analyse kommer ud med de “vigtigste” budskaber først når de åbner deres nyhedsstrøm på Facebook.

Og hvad gør det for dig som virksomhed?

Jo ret simpelt, skal du blot regne med, at du ved et enkelt opslag, når ud til 10 % af dine fans. Dvs. ud fra ovenstående side med 1000 likes, når du 100 fans.

Du kan sagtens komme til at føle du spammer dine følgere, men da det kun er 10 % der ser hvert opslag., så skal du lave 10 opslag for at ramme alle dine fans (groft set regnstykke).

Ikke at jeg vil opfordre dig til at lave 10 opslag om dagen, da de jo selvfølgelig alle skal være relevante. Men derimod skal du skal ikke være bange for at poste flere gange om ugen, for langt fra alle dine fans vil opdage alle dine opslag.

Algortimen som Facebook er styret af, kommer i et indlæg for sig selv. Den kan godt være lidt mere nørdet at forholde sig til.