Outdoor yndlingsret – Turgryde


Turgryde

Turgryde er en af vores foretrukne livretter når vi er på tur. Turgryde er super nem at lave, også til mange mennesker, og med det indhold folk nu engang kan lide. Børn er også helt vilde med det, da de selv kan være med til at bestemme hvad der skal i, og ofte er det jo nogle af de lækre råvarer som de kender i forvejen, som så også gør de spiser en masse af turgryde når det kommer dertil. Det eneste man skal huske, er at der skal være mad nok, og så gange op på indgredienserne ud fra princippet om 2-250 gram kød per person, og dertil 4-600 gram grønt/bønner. Men husk, væsker fylder også.

Ingredienser

  • Fløde
  • Flåede tomater
  • Løg
  • Hvidløg
  • Gulerødder
  • Søde Kartofler
  • Hvidkål/spidskål
  • Squash
  • Champignon
  • Bacon
  • Kylling
  • Svinekød
  • Okeskød
  • Pølser
  • Salt
  • Krydderier


Definer selv hvad du vil have i, og mængden der passer til antallet af mennesker. (husk hvis du er på tur, så har du en evne til at spise en del mere end normalt). Kan serveres alene uden noget.

Tilberedning.

Skær grøntsagerne i passende stykker
Svits bacon
Tilsæt kødet
Tilsæt grøntsager
Tilsæt det flydende
Krydderier
Smag til med salt

Lad det simre alt fra en time til fire timer, det vil blot gøre det lækre. Men husk, det må ikke brænde på. Løft låget jævnligt, og tilsæt væske*.
* væske kan med fordel være rødvin eller portvin, så kan man jo passende efter en gåtur, mens den starter med at simre, få et glas, mens man sidder og hygger ved bålet, indtil maden er færdig.

Når man så er færdig med at spise turgryde, kan man med fordel lave en lækker dessert deri, fx en frisklavet chokoladekage.

Turgryde vil være perfekt at lave til fx. en tur til Silkeborg området, Øster Gåsekær ea. ture i det fri.