Tørret valnødde snaps, det smager himmelsk og er super nemt at lave.
Nu har jeg jo efterhånden forskellige størrelser beholder herhjemme, så jeg vil ikke benævne mængden.
Jeg var så heldig, jeg fik fingrene i en masse tørrede hjemmeavlede valnødder en dag. Først tænkte jeg dem som nødder til jul, men så slog det mig, jeg skal da lave snaps af dem.
Derfor fandt jeg en stor syltekrukke frem, som jeg fyldte med de tørrede valnødder (se billedet nedenunder).
Herefter overhældte jeg med den billigste vodka fra købmanden, til alle nødder var dækket. (Jeg hældte selvfølgelig efter, et par uger efter, da vodkaen trækker ind igennem skallerne løbende).
Så det bare at vente…. Den ventetid er svær…
Mit tip er at gemme krukken, dybt inde i et skab, hvor du ik finder den, gerne 1,5 år.
Endelig, det lykkes…. Jeg havde glemt den lang tid nok til, at det nu er ok at filtrere snapsen.
Jeg bruger en si med en stofble i, når jeg filtrere.
Frem kommer de mest fantastiske dråber, der dufter og smager, så himlen synger.
Hvis man, som mig, er lidt pjattet med det er sødt, kan man søde det. Jeg puttede 2 spsk i 700ml færdig snaps.
Så det bare at nyde…. Langsomt og omhyggeligt i godt selskab, med andre der sætter pris på det 🤗