Indgredienserne til Marhalm snaps:
Fem strå marhalm (mine er plukket på Fanø)
70 cl marhalm
En stor portion tålmodighed (læs 1½ år til 2 år)
På en tur til Fanø,(Smukke fanø) fik jeg ideen, at lave en Marhalm snaps. (efter inspiration fra nettet). Så ud i klitterne det gik, plukke lidt marhalm. Jeg har nu aldrig passet så nænsomt på marhalm tidligere, men omvendt jeg har jo heller aldrig plukket det tidligere.
Her er tale om en snaps der kræver tålmodighed….. Det har været vigtig for mig, at gemme den inderst inde, dybt inde i det dybeste skab… For jeg er så nemt ved at blive fristet til at filtrere og finde ud af hvordan den smager.
Jeg er meget spændt, det er mega spændende.
Opdatering
Snapsen blev færdig, efter længe venten. Men ak smagen faldt ikke i min smag. Så er det godt jeg har en skøn gruppe af mennesker der nyder at lege med snaps som jeg, og en meddelte at han gerne ville overtage min snaps, og forsøge at lave den lidt bedre i smagen. Så den afventer jeg at smage.
Snapseloge
Jeg ses ofte sammen med andre passionerede snapse folk. Vi mødes to gange årligt som minimum, hvor vi fremviser og smager de seneste snapse. Ud fra smagene, giver vi point, og snakken går omkring fremstilling og mulighederne for optimeringer. Der er i tiden løb kommet mange forskellige snapse ud af det. Nogle gode og nogle absolut ikke gode. Men uanset hvor de er smagsmæssigt er det lærigt at nørde i.
Min egen favorit
Jeg kan lide mange forskellige snapse, men har en tendens til at vælge de lidt sødere snapse, der er sødet med sukker. Men blandt mine favoritter er nissepis, valnød, en med lakrids og solbær,