Igang med geocaching


Igang med geocaching

De der kender mig, har hørt om det før… Geocaching.

Nu vil du så selv igang, men hvad gør du lige, for at komme igang med geocaching??

 

Jeg vil forsøge her, at gøre det nemt og overskueligt at gå igang med at finde din første geocache.

  1. Hent app’n Geocaching (der findes forskellige udgaver, jeg har to der begge hedder “geocaching”, måske den ene koster op til 70.- at hente. (det er billigt for mange timers tidsfordriv, motion, gode oplevelser og frisk luft).
  2. Opret dig som bruger (og husk din brugernavn, da du skal bruge den hver gang du finder en cache)Nu skal du så finde ud af hvilken geocache du vil finde. Dertil skal du vide at de er inddelt i forskellige niveauer og kategorier.

    Kategorier

    1. Kategori: De gule, er multier, som starter på koordinatet du har fået oplyst, men som du stepvis arbejder dig hen til selve cachen, ud fra informationer på startstedet. (fx hvor mange bænke står der, er x i det ene koordinat, hvor mange skruer i bænken, er y i det andet koordinat)
    2. Kategori: De Blå er mysteries, som IKKE starter på startkoordinatet. Istedet skal du løse det der er under beskrivelsen, hvilket gerne skulle føre til et koordinat der leder dig direkte til skatten.
    3. Kategori: De grønne, er de traditionelle, hvor du går direkte til med det koordinat der er.
    4. Niveau: På selve terræn, er der forskel på hvor højt du skal lede. Normalt siger man op til 2,5 så skal du kunne nå det når du strækker dig. Niveau 1, er kørestolsegnet, 4 så skal der klatres noget, eller vandres i bjerge eller tages med en fiskestang, eller hjælpes op til ved hjælp af stige, 5 så det på med klatreudstyret.
    5. Størrelse på Cachen: Kan spænde til alt fra en lille nano på 0,8 x 0,8 cm, en rigtig lille djævel der kan være overalt, Bison som er på størrelse med en lille finger, madkasser som har størrelse fra 1/2 rugbrøds str x 5 cm i højden, til alm madkasse, til de ekstra høje. Dernæst kommer army bokse, og den sidste mulighed er unknown. Unknown giver masse af muligheder, det kan være et nedgravet rør, en fuglekasse, et dyr, et hul ind i noget, en dør på en græsplæne, et kæmpe spil på en rasteplads… Dvs der er 5 forskellige størrelser på selve cachen. (der vil være beskrevet hvis det er en nano, resten gå i niveau op)

      Afsted ud i den virkelige verden

  3. Så er det at vælge hvilken cache du skal afsted efter, og trykke på den, for at dernæst komme afsted for at finde selve cachen. Hvis det er en svær en, vil det være en fordel at tage flere personer afsted, hvor man kan supplere hinanden med viden og kompetencer.
  4. På din app, skal du Navigere til cache. Dette giver dig en kompas med en rød pil i den retning du skal, og en meter/Km angivelse ovenover. Hvis du ønsker kort, hvis du er for langt væk til at dette er muligt, så er det blot at trykke på kort i toppen.
  5. Kan du undervejs ikke finde cachen, er der et par hints til at have nemmere ved at finde den
    1. Tjek beskrivelsen, måske der står noget du kan bruge i din søgen.
    2. Tjek nylig logge, måske en tidligere finder har skrevet noget du kan bruge
    3. Tjek Hint, CO anføre ofte et tip til hvor man kan finde den
    4. Atributter, især hvis du har overset den skal være flere meter over dig, kan det være en hjælp.
    5. Fotos, måske en tidligere finder har lagt et billede der kan hjælpe lidt på vej.
  6. Når du har nået ca 10 meter fra cachen, skal du til at finde ud af hvor den kan være. For en ting er sikkert, og det er telefoner er langt fra sikre at bruge som præcis angivelse af koordinat. En cache kan også godt svinge lidt i afstanden hvori den er lagt. Ja nogle er endda set op til 200 meter. (Hey det er heldigvis ik normalt), normen er et par meter.

    Fundet

  7. FUNDET!! Tillykke du fandt den. Så er det blot at åbne for cachen, signere logbogen med dato og brugernavn. (hvis du er den allerførste til at finde den er du first finder)
  8. Så skal du logge elektronisk, ved at trykke fandt den. Heri kan du give en kort beskrivelse (ikke spoiler beskrivelse) af din tur til cachen/oplevelse ifbm. cachen eller andet der vil gøre en CO glad. Hvis du har været den første til at finde cachen, skal du i din tekst skrive (FTF) så går det ind i noget statistik.
  9. Send Log

Så er der alt det andet. 

Udstyr der er smart at have som geocacher: 
– Extraktor
– Teleskopstige
– Lockpicking
– Spejl
– GPS
– Gode vandresko
– GPS holder til bil
– GPS holder til cykel
– Blok papir
– Magneter
– Multitool
– Snor
– Reb til sikring
– Håndsprit
– 1-1-2 Installeret på tlf

Du kan fra din pc anvende hjemmesiden geocaching.com og når du bliver lidt mere garvet, så går der mere nørd i den, så er det project-gc.com, og et databaseprogram ved navn Gsak.  Og mange mange flere spændende programmer, til at afkode diverse ting. Geoverden er uendelig.

Men endelig spørg, dette var den korte udgave, så du er klædt på til at komme igang.